Tuesday, 29 May 2012

Single VS Couple :D

Tak tahu kenapa tapi dua tiga hari ini ramai pulak tanya soalan dekat aku. Rasa macam diri ni retis pula *bajet gila pulak haa aku ni* Okay kita teruskan. Kadang-kadang aku tanya jugak soalan ini dekat diri aku. Tapi diorang dah tanya. Nak tahu soalan-soalan dia macam mana. Kemungkinan besar mereka-mereka ini boleh menggantikan Kiah Propa pada satu hari nanti Hahaha k *lawak hambar*
Soalannyaa....

  1. ''Zetty, kenapa kau single?''
  2. ''Eh kau berdua ke ataupon still single lagi''
  3. ''Kau tak nak couple ke ''
Sebelum aku menjawab tu, thanks ye u olss sebab tanya soalan ni kat aku. Tu tandanya korang take care dekat aku. Hahaha Aku anggap benda tu positif lah kan. Dalam hidup ni, memang Allah ciptakan kita berpasang-pasangan *Eh betul ke ayat aku* Ada lelaki dan ada perempuan. Siapalah tak nak merasa dicintai dan mencintai weh? Aku pon nak even pondan-pondan ingin dicintai tau. Hahaha Tapi aku still not ready lah. Lagipon aku baru 17tahun tau. SPM pon tak lepas. Subjek pon banyak fail. Tapi aku tahu mesti diorang akan cakap ''Bosannya life kau'', ''Pandai-pandai lah bahagi kan masa nanti''  Tak semestinya kalau dah couple, hidup ni akan sentiasa happy, kadang-kadang mesti ada rasa sakit hati kan? Hahaha Still aku tak kisah pon orang luar nak cakap apa. Memang single ni kadang-kadang lonelylah tapi i have my family, my awesome friends and the most important is I have Allah beside me :D. Insyaallah, kalau ada jodoh tak kemana . Aicecehhhhhhhh *padahal baru 17tahun ni woi !* Hahahaha

Tapi kepada yang masih couple tu, keep it up guys !! Jaga relationship korang baik-baik k. Zetty always support u olls Hahahaah And tak lupa juga kepada yang baru break up tu jangan lah putus asa. Cuma korang belum jumpa lagi the best dari sebelumnya. Teruskan hidup, jangan pulak bunuh diri. BERDOSA BESAR. Hihih


4 comments:

syahirah said...

wahh kit geng..xcouple..bukan xready tp couple itu haram sebelum nikah kerana mendekati zina..

Zetty Zulkifli said...

Ada jugak yang sependapat dengan saya hihih. Terima kasih kerana mengingatkan :D

~Tyra~ said...

hye zetty ! tiraa pown setuju dgn pendapat zetty , yep , single tak bermakna seseorang itu tidak laku , tetapi dia menunggu org yg halal bg die , heee ~

Zetty Zulkifli said...

Hye tyra ! Thanks yer sependapat dengan zetty. Haaa betul tu. Setuju bebenor dengan statement tyra tu Hihihi