Sunday, 6 January 2013

Kehidupan Selepas Meninggalkan Alam Persekolahan


Assalamualaikum semua. Hawau you? Dah 2013 dah kita sekarang. Time flies so fast. Seriously. Hahaha k tatap sikit gambar kat bawah ni.

 Okay try guess which one is me? Hhihi x

Gambar kat atas ni adalah gambar semasa tahun 2012 me with Nadia and Chayu. Seriously aku malu nak mengaku ni tapi dengarlah wahai rakyat, I MISS SCHOOL LIFE ! No, jangan mintak aku ulang lagi ayat ni. Ego aku kalah. Hahaha sumpah ayat tak boleh blah. Dulu, masa form 5 tak sabar nak keluar sekolah konon malas nak bangun pagi then bersiap-siap, sebab banyak homework and paling malas sekali apa tau. Aku konfem semua budak memang malas nak buat benda ni setiap pagi hari Isnin. Yes ! Exactly, perhimpunan . Aku pun dulu menyampah gila nak masuk perhimpuan. Nak-nak bila kena nyanyi lagu sekolah, Satu Malaysia bagai. Sepanjang aku menyanyi lagu tu, sepanjang tu aku buka mulut seluas yang mungkin untuk menguap. Kalau diikutkan segerombolan ekor lalat pun boleh masuk. Hahaha. Sampai sekarang aku still ingat lagi, kalau hari Isnin, muka aku lah yang paling malas sekali nak pergi sekolah. Ya Allah, rindunya ~Memang dulu I hate Mondays, tapi kini tidak lagi ! FREEDOM !! Muahaha

Kalau dulu time masuk form 1, fresh junior perangai baik je. Malu-malu kucing serupa kucing jantan nak mengawan kucing betina. Ye lah malu kan, time tu baru masuk tapi hamek kau bila dah nak form 2 masing-masing tunjuk belang. Kemainn  hengkooo *ala-ala Azwan Ali* Hahaha.Tapi kan, maaf ada lagi tapi kat sini. Aku belum habis cerita lagi. You know what, bila kau dah habis sekolah kau akan rasa betapa lifeless gila life kau nanti. Seminggu boleh lah tahan kan, siang tidur malam berjaga tapi bila dah lama kau akan rasa macam WADEHELLL. Apa aku buat ni? Bingung kejap hahaha. Then, mulalah kau teringat balik life sekolah kau dulu mcm mana. Serious talk, itulah apa yang aku rasa sekarang. 

Aku rindu nak gila-gila dgn classmate aku
Aku rindu dgn cikgu-cikgu aku terutama cikgu Math aku, Cik Faezah *selalu kena marah dulu*
Aku rindu dengan mak cik kantin sekolah aku 
Aku rindu nak berebut makanan dengan kawan aku. *nama je sekolah perempuan tapi bila pasal makanan semua mcm ikan piranha, tak senonoh perangai*
Aku rindu suasana dalam kelas

Aku rindu semuanya kecuali HOMEWORK. Yang itu langsung aku tak rindu,  teringat pun tak pernah. Sebenarnya, aku nak cerita banyak lagi tapi kalau cerita sampai esok pagi pun belum tentu habis lagi. It's okay, sekarang aku dah dewasa *aicecehhh* so life must go on. Sementara aku tunggu result SPM, sekarang aku kerja kat Kenanga Wholecity as sale girl. I'll tell you more about that later ! Insha allah ~ 

                   Nama je librarian, tapi baca bukunya pemalam level 69 
Till we meet again, xoxo                                          

2 comments:

sabella mohamad said...

rindu gila zaman sekolah kan ? saya pun ! ;D

Zetty Zulkifli said...

Rindu jugak sebenarnya hihihi